Kainuusta kajahtaa

Dosentti Johan Bäckman Venäjän lähettämänä tarkkailijana Syyriassa

 Presidentti Assad ja Johan Bäckman

Johan Bäckmanin matkakuulumisia 20.11 Syyriasta:

"Tulimme Damaskokseen eilen ja kiertelimme jo kaupungissa, tänään olemme käyneet pääkaupungin ulkopuolella, ja ensi viikolla aloitamme matkustelun ympäri Syyriaa.

Joka päivä Helsingin Sanomien valheellinen uutisointi yllättää. Tänään Damaskoksessa on mukamas hyökätty Baath-puolueen päämajaa vastaan kranaateilla. Se on hotellimme vieressä emmekä ole havainneet mitään kranaatti-iskua.

Väitteet meneillään olevasta oman kansan tappamisesta ovat selvää valhetta ja erittäin pahantahtoista propagandaa. Sama koskee väitettä "sisällissodasta".

Damaskoksen keskustaan oli tänään kokoontunut ilmeisesti satoja tuhansia ihmisiä presidentti Assadia tukevaan mielenosoitukseen. Keskusta oli aivan tukossa. Syyria selvästi tukee johtajaansa. Assadia vastustava "oppositio" on ulkomailta masinoitua propagandaa. Ihmiset ovat riemuissaan mutta samalla hieman ihmeissään ulkomailla leviävästä propagandasta, joka on jokapäiväisen naurun aiheena.

Olen puolustellut suomalaisten toimittajien ammattitaitoa sanomalla, että he ovat tottuneet kirjoittamaan samalla tavalla kuin amerikkalaiset, joten väärä tieto ei välttämättä ole suomalaisten syytä.

Paikalliset kertovat Reutersin ja Al Jazeeran antavan tahallaan vääristeltyä tietoa tai suoranaisia valheita mm. hyökkäyksistä lähetystöihin.

Se on kuitenkin kerrottu, että maaseudulla on alkanut liikkua ryösteleviä ryhmiä. Syyllisiksi epäillään islamistifundamentalisteja, jotka siirtyvät maasta toiseen tekemään ryöstöjä ja sieppauksia.

Syyria on maallistunein arabimaa, joten se ei herätä suurta kannatusta muiden arabimaiden keskuudessa.

Venäjää Syyria pitää nyt tärkeimpänä liittolaisenaan. Venäjän delegaatio on on saanut kaikkialla eritäin innostunen vastaanoton varsinkin tavallisten kansalaisten taholta. Venäjällä on Syyriassa tukikohta ja Venäjän laivasto on nyt myös saapumassa turvaamaan tilannetta.

Damaskoksessa turvallisuustilanne on hyvä, mutta maaseudulla se on usein heikompi. Suomen UM:n väitteet siitä, että täältä pitäisi poistua tai että tänne ei ollenkaan pitäisi matkustaa, ovat tyypillistä harhatietoa.

Ehkä Syyrian vaarallisuuden korostamisen tarkoituksena onkin estää toimittajia saapumasta maahan tiedottamaan riippumattomasti siitä, mitä täällä tapahtuu.

Damaskoksessa puhelin ja netti toimivat hyvin." 

Seuratkaa myös Facebookissa ja

 

Täällä Johan Bäckmanin lähettämiä kuvia:

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=88fba024fe&view=att&th=133c84ae5868a8af&attid=0.9&disp=inline&realattid=f_gva1t0rd9&zw

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=88fba024fe&view=att&th=133c84ae5868a8af&attid=0.8&disp=inline&realattid=f_gva1svjo8&zw

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=88fba024fe&view=att&th=133c84ae5868a8af&attid=0.7&disp=inline&realattid=f_gva1r1wa6&zw

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=88fba024fe&view=att&th=133c84ae5868a8af&attid=0.6&disp=inline&realattid=f_gva1qsj65&zw

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=88fba024fe&view=att&th=133c84ae5868a8af&attid=0.5&disp=inline&realattid=f_gva1przf4&zw

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=88fba024fe&view=att&th=133c84ae5868a8af&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_gva0zt262&zw

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=88fba024fe&view=att&th=133c84ae5868a8af&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_gva0zehe1&zw

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Pertti Väänänen

Johan Bäckmannilla näyttäisi olevan tuossa kuvassa papin takki ilman ns. kaulapantaa päällään. Onko Johan ryhtynyt papiksi?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Todella hienoa, että me saamme suomeksi oikeaa ja puolueetonta tietoa suoraan Syyriasta. Dosentti Johan Bäckman on usein ainoa henkilö, joka uskaltaa kertoa totuuden. Nytkin hän on venäläisen delegaation mukana Syyriassa ja todella näkee tilanteen siellä. Onneksi Venäjällä on maassa laivastotukikohta, jonne he ilmeisesti lähettävät vahvistuksia.

Kiva lukea, että esimerkiksi turistimatka on täysin turvallinen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Oliks Bäckmanilla tosiaan pelkkä menolippu?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Mikäli Johan "Liitetään Suomi osaksi venäjää" Bacman niin sanoo niin onhan se totta oltava.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

En osaa sanoa, miten tuosta pitäisi ajatella. Pakko sanoa. En usko tuumaakaan.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Miksei Bacman haastattele mielenosoittajia?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Hänen mukaansa niitä ei ole.

Backmanhan tunnetaan siitä että hän pitää nykyviroa fasistivaltiona, Suomea korruptoituneena poliisivaltiona ja on tutkinut neuvostoastrologien muistiinpanoja ja tullut siihen tulokseen että koko maailma siirtyy sosialismiin 21.12.2012

Miehen elämäntyö on haukkua Suomea ja Viroa venäjäläisille aikakausilehdille rahaa vastaan...siitä peräsin "Desantti Backman" nimike.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Kyllä minä tuon olenkin ymmärtänyt Backmannista, mutta miksi väittää mitään noin älytöntä asiasta, mikä on lähinnä itsestäänselvää? Luulisi hänen ymmärtävän, ettei kukaan voi ottaa sitä vakavasti.

En muuten inhoa Backmannia - säälin vähän.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Sosialismi saavuttaa Suomen ja koko maailman 13.13.2013.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Venytit sitten vuotta (ja vuotaa, mihin on saatava tillaa kolmannelletoista kuukaudelle).

Vilho Juntunen

Teemu!
Tutustuisit Johaniin henkilökohtaisesti niin varmasti mielipiteesi
muuttuisi.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Voi olla. Ongelma on siinä, että hänen keräämänsä huomio ja maine on erittäin väkevää. On vaikea tietää, mihin pitäisi uskoa tänäpäivänä. Ajattelen toisin, kuin monet. Esimerkiksi Kosovosta. En ymmärrä, miksi meidän piti kiirehtiä tunnustamaan se. Backmannin jutut vaikuttavat minusta rajusti propagandalta. On silti sanottava, että Stubb, Niinistö, Ahtisaari ja heidän laillaan ajattelevat eivät myöskään toimi kovinkaan rehellisesti.

On puistattavaa, kuinka Kosovon tapauksessa on esimerkiksi täysin jätetty huomiopaitsioon täysi tosiasia siitä, kuinka NATO:n aloitettua sota-manööverinsä 1999 - ei ollut mitään todisteita mistään Serbian toimeenpanemasta puhdistuksesta - puhumattakaan mistään kansanmurhasta. Sen olivat todenneet länsimaiden ja NATO:n tarkkailijat itse. Hyökkäystä Serbiaan priorisoitiin oudosti sillä, että "Hyökkäys tulee käynnistämään todennäköisesti etnisen puhdistuksen ja että NATO ottaa sen lukema-arviot (inhimilliset tappiot nimenomaan Kosovon albaanien puolella - serbien inhimillisistä tappioista länsi ei ollut kiinnostunut) huomioon."

Ja sitten, kun selvällä tyhjentävällä näytöllä nähdään, kuinka Saakashvili käskee Georgian asevoimien "palauttaa perustuslaillisen järjestyksen" silloisiin maakuntiinsa, ja Venäjä tuo joukkonsa nopeasti paikalle - ainoana, joka osallistuu sodan kitkemiseen (olkoonkin, että olivatkin siihen suhteellisen valmiita) - käy niin, että Suomi ei tunnusta Abhaasiaa ja Etelä-Ossetiaa, koska muutkaan eivät tee niin.

Tämä kaikki on tehnyt minusta epäilevän. Epäilevän jos Venäjästä - niin takuulla länsimaistakin.

Jouni Haimi

Tuskimpa muutttuisi yhtään..

Vilho Juntunen

Tässä lisää tietoa Syyriasta mitä Johan lähetti sähköpostilla minulle.

Johan Bäckman exiron@gmail.com
0.41 (1 tuntia sitten)

-> bcc: minä

Länsimedian levittämät tiedot kranaatti-iskusta Baath-puolueen päämajaan ovat perättömiä; delegaatiomme naureskeli niille koska päämaja on 100m hotellistamme, emmekä huomanneet mitään "iskua". Tänään ko. uutinen jo peruttiin (ks. http://news.yahoo.com/syrian-army-defectors-deny-a... ). Olisi hyvä jos myös Suomen media peruisi väärän uutisen kranaatti-iskusta jota ei ollutkaan! Väitteet sisällissodasta ovat puppua. Informaatisota Syyriaa vastaan kovenee. Syyriassa on tietysti ongelmia, mutta mistään "hyökkäyksistä omaa kansaa vastaan" ei nyt ole kyse. Mitään selvää "oppositiota" ei ole ja kysymys onkin tyypillisestä "värivallankumouksesta" eli ulkoa masinoidusta "hallitun kaaoksen" luomisesta. Lisäkysymykset miel. tekstiviestillä +358 40 503 5474

Alla lisätietoa:

Muistio Venäjän tarkkailijadelegaation matkasta Syyriaan. 3. päivä. / Dosentti Johan Bäckman

Venäjä on lähettänyt Syyriaan 20-henkisen tarkkailijadelegaation viikon ajaksi. Delegaatioon kuuluu Venäjän median, puolueiden, järjestöjen edustajia sekä arabimaihin erikoistuneita tutkijoita ja muita asiantuntijoita. (Yksi osallistujista on siis Helsingin yliopiston dosentti Johan Bäckman.)

Muistio:

Venäjän lähettämän tarkkailijadelegaation matka Syyriassa jatkuu. Syyrian presidentti Assad otti tänään vastaan Venäjän tarkkailijadelegaation. Presidentti Assad on 45-vuotias, vallassa hän on ollut nyt 11 vuotta. Assadilla oli aikaa keskustella jokaisen delegaation jäsenen kanssa ja vastata kaikkiin hänelle esitettyihin kysymyksiin. Tapaaminen kesti kaikkiaan yli kolme tuntia ja sen aikana käytiin läpi Syyrian tilanne kokonaisuudessaan, Syyrian geopoliittinen asema, Syyrian konfliktin kansainvälistyminen, Syyrian vastainen informaatiosota, maan modernisaatio, puoluetilanne ja uusien puolueiden perustaminen, asevoimien tekninen taso jne. Presidentin mukaan Syyriassa on kolmenlaisia terroristiryhmiä: al-qaida-solut, muslimiveljeskunnan ryhmät ja huumekauppiaiden joukkiot. Muslimiveljeskunta on tehnyt terrori-iskuja jo 1970-1980-lukujen taitteessa. Assadin mukaan hänen maineensa oli erinomainen länsimedioissa vielä muutama vuosi sitten, mutta nyt yhtäkkiä länsimedia toitottaa häntä diktaattoriksi ja oman kansan pyöveliksi. Vaikka länsimedian kuva on muuttunut, hän itse on kuitenkin aivan sama ihminen, Assad sanoi. Kerroin presidentti Assadille mm., että Suomen älymystöpiireissä tuetaan Syyriaa ja että Suomen kansa ja monet upseeritkin vastustavat Suomen Nato-jäsenyyttä, eikä Suomi ole aikeissa liittyä Natoon. Presidentti Assad on nuorekas, sympaattinen ja rauhallinen. Hän kuuntelee hyvin tarkasti mitä hänelle sanotaan ja vastaa nopeasti. Hän on erittäin kiinnostunut vieraista. Assad tunnustaa Syyrian olemassaolevat ongelmat ja keskustelee niistä mielellään. Hän ei missään tapauksessa vaikuta jyrkältä tai radikaalilta. Assadilla on kolme poikaa jotka käyvät tavallista koulua sekä yksi vaimo. Presidentin palatsi sijaitsee näköalapaikalla vuoren harjanteella, mutta mikään ökylinna se ei ole. Presidentin tapaamisen jälkeen kävimme tuntemattoman sotilaan haudalla. Syyria on ollut käytännösä sotatilassa Israelin kanssa vuodesta 1948. Israelia ei tunnusteta ollenkaan valtioksi. Kun kerroin että minäkään en tunnusta Viroa valtioksi, virisi mielenkiintoinen keskustelu. Päivän lopuksi annoin jälleen yhden tv-haastattelun. Yhteensä olen antanut tähän saakka toistakymmentä haastattelua Syyrian tv-kanaville ja Sana-tietotoimistolle sekä Hizbollahin tv-asemalle.

Lisäkysymykset miel. tekstiviestillä +358 40 503 5474

2. tarkkailupäivän muistio:

Päivän tapahtumat:

Venäjä lähetti 20-henkisen delegaatioon tarkkailemaan Syyrian tilannetta. Olen yksi delegaatiosta, mukana on venäläisten puolueiden, nuorisojärjestöjen ja yliopistojen väkeä sekä venäläisiä toimittajia. Tulimme Damaskokseen eilen ja kiertelimme jo kaupungissa, tänään olemme käyneet pääkaupungin ulkopuolella, ja ensi viikolla aloitamme matkustelun ympäri Syyriaa. Joka päivä Helsingin Sanomien valheellinen uutisointi yllättää. Tänään Damaskoksessa on mukamas hyökätty Baath-puolueen päämajaa vastaan kranaateilla. Se on hotellimme vieressä emmekä ole havainneet mitään kranaatti-iskua. Väitteet meneillään olevasta oman kansan tappamisesta ovat selvää valhetta ja erittäin pahantahtoista propagandaa. Sama koskee väitettä "sisällissodasta". Damaskoksen keskustaan oli tänään kokoontunut ilmeisesti satoja tuhansia ihmisiä presidentti Assadia tukevaan mielenosoitukseen. Keskusta oli aivan tukossa. Syyria selvästi tukee johtajaansa. Assadia vastustava "oppositio" on ulkomailta masinoitua propagandaa. Ihmiset ovat riemuissaan mutta samalla hieman ihmeissään ulkomailla leviävästä propagandasta, joka on jokapäiväisen naurun aiheena. Venäjää Syyria pitää nyt tärkeimpänä liittolaisenaan. Venäjän delegaatio on saanut kaikkialla eritäin innostunen vastaanoton varsinkin tavallisten kansalaisten taholta. Venäjällä on Syyriassa tukikohta ja Venäjän laivasto on nyt myös saapumassa turvaamaan tilannetta. Damaskoksessa turvallisuustilanne on hyvä, mutta maaseudulla se on usein heikompi. Suomen UM:n väitteet siitä, että täältä pitäisi poistua tai että tänne ei ollenkaan pitäisi matkustaa, ovat tyypillistä harhatietoa. Ehkä Syyrian vaarallisuuden korostamisen tarkoituksena onkin estää toimittajia saapumasta maahan tiedottamaan riippumattomasti siitä, mitä täällä tapahtuu. Damaskoksessa puhelin ja netti toimivat hyvin.

Lisäkysymykset miel. tekstiviestillä +358 40 503 5474

Illan tapahtumat:

Venäjän lähettämä yli 20-henkinen tarkkailijadelegaatio saapui Syyrian Damaskokseen perjantaina. Mukana on arabimaiden asiantuntijoita, tutkijoita ja toimittajia.

Venäjän delegaation tarkkailumatka Syyriassa jatkuu. Damaskoksen keskustassa oli valtava, useiden kymmenien tuhansien ihmisten presidentti Assadia puolustava mielenosoitus. Myös Venäjän tukea arvostettiin kovasti. Tällaisia mielenosoituksia on kaikkialla Syyriassa ja myös muissakin maissa. Illalla Syyrian pääesikunnan päällikkö puhui meille kolme tuntia Syyrian tilanteesta ja viime kuukausien tapahtumista. Maaliskuussa 2011 mielenosoitukset alkoivat rauhanomaisesti, mutta repesivät väkivallaksi.

Syyriaa vastaan on aloitettu ennen kuulumaton kansainvälinen informaatiosota, jossa levitetään suoria ja karkeita valheita. Lähinnä Yhdysvallat kanavoi informaatiosotaan valtavasti resursseja. Väärää tietoa levittävät mm. BBC, Al Jazeera, Reuters. Suomessa Helsingin Sanomat ja UM ovat levittäneet Syyrian tilanteesta miltei yksinomaan väärää tietoa, koska se on Yhdysvaltain intressien mukaista ja koska em. tahoilla on läheiset suhteeet Yhdysvaltain tiedusteluun. Syyrian maaseudulla on tehty terrori- ja bandiittihyökkäyksiä mm. armeijaa ja siviilikansalaisia vastaan. Asialla ovat islamistifundamentalistit.

Syyrian rajan turvavyöhykettä on levitetty sisäänpäin 20 kilometrin suojavyöhykkeeksi. Syyria ei kuitenkaan ole purkanut arabimaille tarkoitettua viisumivapautta. Tänään vierailimme sotilassairaalassa tapaamassa vakasti haavoittuneita sotilaita ja poliiseja. Sairaalaa johtava kenraali antoi myös tarkkoja tilastotietoja haavoittuneista ja kuolleista vuoden 2011 aikana. Syyriassa on haavoittunut maaliskuun 2011 jälkeen yli 4000 sotilasta, yli 700 on kuollut. Siviilejä on kuollut noin 150 ja haavoittunut muutama sata. Useimmat ovat kuolleet terroristien tarkka-ampujiin tai miinoihin. Myös sieppauksia lunnasvaatimuksineen ilmenee, kuten vainajien myyntiä omaisille.

Kävimme myös katsomassa Baath-puolueen päärakennusta, jota vastaan oli Helsingin Sanomien mukaan tehty iso kranaatti-isku. Mitään sellaista ei ole tapahtunut, se kiistettiin ehdottomasti, rakennuksessa ei ollut mitään jälkiä (vaikka yritin etsiä niitä kuumeisesti) eikä kukaan delegaatiostamme kuullut mitään, vaikka hotellimme on aivan rakennuksen vieressä. Taas hyvä esimerkki Syyriaa vastaan levitetystä valhepropagandasta. Syyria on valitettavasti kärsinyt terrorismista jo 1970-luvulta saakka. Meneillään olevan Syyrian vastaisen informaatiosodan tarkoitus on sekoittaa yleinen mielipide, aiheuttaa kaaosta ja hajottaa Syyrian yhtenäisyyttä.

Yhdysvaltain ja Ranskan lähetystöt ovat pitäneet yhteyttä terroristeihin ja avustaneet heitä propagandan levittämisessä, pääesikunnan päällikkö valisti meitä tänään. Hän oli ihastunut kuullessaan, että Suomessa on aika paljon Syyrian ja Palestiinan tukijoita ja että Suomi ei kuulu Natoon ja että Nato-vastaisuus on suurta. Yleinen käsitys on, että Yhdysvallat ja Nato hyökkäävät seuraavaksi Venäjälle sen jälkeen kun Syyria on hävitetty samalla menetelmällä kuin Neuvostoliitto, Jugoslavia, Irak ja Libya tuhottiin ja syöstiin väkivaltaiseen kaaokseen.

Lisäkysymykset miel. tekstiviestillä +358 40 503 5474

Tarkkailudelegaation matka jatkuu vielä 5 päivää lauantaihin saakka.

HUOM! ALLA OLEVAT KUVAT LÖYTYVÄT PÄÄSIVULTA

9 liitettä — Lataa kaikki liitteet Katso kaikki kuvat
Johan ja presidentti Assad.JPG
2086 kt Näytä Lataa
sy 2.JPG
3031 kt Näytä Lataa
IMG_4638.JPG
1959 kt Näytä Lataa
IMG_4638.JPG
1959 kt Näytä Lataa
IMG_4827.JPG
2389 kt Näytä Lataa
IMG_4798.JPG
2266 kt Näytä Lataa
IMG_4677.JPG
2875 kt Näytä Lataa
ilja mark.JPG
2348 kt Näytä Lataa
haastatteu jb.JPG
1754 kt Näytä Lataa

Juho Nieminen

Ensinnäkään Syyriassa ei ole todellinen Baath-puolue edes vallassa, vaan rahanahne riistäjäjoukko. Todellinen Baath on ollut vain Irakissa ja Irakin lähihistoriahan on kaikille tuttu.

Syyriasta Bäckmanille uusi aluevaltaus sekoiltavaksi näköjään...

Vilho Juntunen

Uskottavan tuntoisia kommentoijia edellä oikein 2 kpl. Heh heh.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Toivottavasti Bäckmanilla ei ole jääneet korvatulpat korviin kiinni, kun ei ole edes mitään hyökkäystä huomannut.

Vierailun ilmeinen isäntä Assad on eroamassa virastaan, joten toivottavasti reissu on maksettu etukäteen. Muuten voivat joutua vielä tiskaamaan : D

http://derstandard.at/1319183284960/Aufstaendische...

Vilho Juntunen

Minä en huomannut linkissäsi mitään viitteitä siitä, että presidentti
Assad olisi eroamassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sori tämä jäi vahingossa pois. Eikä Assadin ero ole tietenkään tämänkään jälkeen moskeijassa kuulutettu : D

http://derstandard.at/1319183433470/Guel-Assads-Ru...

K Veikko

Onko Bäckman Venäjän virallisesti lähettämä tarkkailija? Siis toimii Venäjän hallituksen alaisena ja on myös virkavastuussa hallitukselle toimistaan? – Vai muutenko on tunkenut itsensä mukaan.

Käyttäjän sampocollander kuva
Sampo Collander

Minäkin olen miettinyt, kuinka virallinen tämä delegaatio on. Jos sen olisi lähettänyt virallinen Venäjä, spekseissä olisi taatusti mainittu "Venäjän presidentin/ulkoministeriön erityisvaltuuskunta" -tyyppinen nimike. Eikä valtio taatusti lähettäisi virkaheittoa suomalaista oikeussosisologian dosenttia tai joitain nasheja edustamaan itseään saati tekemään mitään vakavaa tutkimusta Syyrian tilanteesta. Kyseessä lienee Bäckmanin kokoama turistiporukka, hän on ennenkin tykännyt reissata sievien venäläistyttöjen kanssa siellä sun täällä.

Olli Pusa

Ehdottaisin, että seuraavaksi Bäckman lähetetään tutkimaan uutisia Pohjois-Korean nälkäongelmasta. Varsin pian hän toteaisi, että nälkäongelma on läntistä propagandaa ja todellisuudessa Pohjois-Korean ongelmana on ruuan ylituotanto. Voisivat muut maat sitten säästää lopettamalla ruoka-avun Pohjois-Korealle.

Vilho Juntunen

Johan Bäckman lähetti varttitunti sitten tämän videon.

Ohessa video kun delegaatiomme poistuu Damaskoksen keskustan suurmielenosoituksesta Assadin puolesta:

http://rutube.ru/tracks/5032923.html?v=72ecb3c67ef...

Aku Ankka

Itsekin olen saanut pintapuolisesti tutustua Johan Bäckmaniin, ja vaikka sokeakin näkee, että häntä vie eteenpäin visio maailmasta, joka olisi hänen toiveittensa mukainen, ei se poista sitä, että hän on samalla myös älykäs ihminen ja tarkka havainnoitsija.

On varsin virkistävää saada maailman tapahtumista muutakin tietoa kuin mitä USA-vetoinen propagandakoneisto välittää.

Olli Pusa

Toki mahtaako Venäjän johto uskoa Bäckmanin raportteja, kun hieman erilainen näkemys tuntuu olevan Venäjän ulkoministerilläkin. Ettei vain Bäckmanin uskottavuus Venäjällä ole samaa luokkaa kuin Suomessakin - eli epäuskon ja huvittavuuden välimaastossa?

http://yle.fi/uutiset/teemat/kansannousut/2011/11/...

Veli-Pekka Kortelainen

Johan Bäckmann on ristiriitainen hahmo, jonka toiminta avautuu joko "suomensyöntinä" tai "anti"-fasismina. Todellisuus on yhdistelmä näitä molempia.

Tämän jälkeen tuntuu entistä selvemmältä, että aikoinaan heittämäni vitsi "desantti Bäckmannista" SVR:n agenttina saattoi osua oikeampaan kuin tarkoitin ;)

Hänen toimintansa on erittäin järkevää ja loogista (muttei kovin taitavaa) kun ottaa huomioon, että kyseessä on Venäjän etujen edistäminen.

No, maailma on sellainen että money talks, bullshit walks. En väitä, etteikö kuka tahansa, mediat ja toimittajat mukaan lukien, laulaisi sen tahon lauluja, joka hänen palkkansa maksaa. Näin on näppylät eskoseni.

Keijo Koponen

Kyllä taas hävettää olla suomalainen.

Vilho Juntunen

Minä olen ylpeä suomalaisuudesta.

Vilho Juntunen

Tottakai myös hänestä. Miksi en olisi?

Vilho Juntunen

Länsimaiden Syyrian oppositiolle osoittamat kehotukset olla suostumatta neuvotteluihin presidentti Bashar al-Assadin kanssa ovat lähinnä poliittista kiihotusta kansainvälisessä mittakaavassa, sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov Moskovassa maanantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Vilho Juntunen

Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbajev varoitti lauantaina Moskovassa venäläiselle lehdistölle antamassaan lausunnossa Länsimaita ja NATOa interventiosta Syyriaan ja Libyan skenaarion toistumisesta Syyriassa.

Kazakstan varoittaa toistamasta NATOn Libyan sotaa Syyriassa

Nazarbajev sanoi, että sekaantuessaan Libyan sisäisiin asioihin NATO loukkasi Libyan suvereniteettia ja rikkoi samalla räikeästi YK:n turvaneuvoston Libyan-operaation päätöslauselmaa, jonka sisältöä Länsimaat ulkoisessa tiedotuksessaan vääristelivät.

Turvaneuvoston mandaatti antoi valtuudet Libyan tilanteen seurantaan, mutta ei sotatoimiin osallistumiseen, hän muistutti.

Nazarbajev huomautti tässä yhteydessä, että maailman talouskriisin syvenemisen myötä olemassa olevat ristiriidat ovat entisestään kärjistyneet ja samalla ihmisten elinolosuhteet sekä Euroopassa että Pohjois-Afrikassa ovat erityisesti kuluvana vuonna huonontuneet.

Hän korosti, että aikamme pääkysymys on oikeudenmukaisuuden takaaminen ja ihmisten elintason ja elämisen olosuhteiden parantaminen.

Käyttäjän sampocollander kuva
Sampo Collander

Hienoa että Nazarbajevkin on liittynyt todellista demokratiaa puolustavaan rintamaan.

Tuomas Hako

Sääli, että juuri Bäckmann on tarkkailija. No ei Venäjän tarkkailijoihin ole luottamista muutenkaan, vaan asia tuylee aina tarkistaa muualta.

Olen kyllä saanut eri lähteistä tietää, että Länsi valehtelee kaiken Syyriasta ja yrittää horjuttaa hallitusta terroristien avulla.

Vilho Juntunen

Näytätpä luottavan kuitenkin Bäckmaniin ja venäläisiin tarkkailijoihin.
Hyvä juttu.

Tuomas Hako

Luotan tässä lähinnä saksalaisiin silminnäkijöihin ja tarkkailijoihin Syyriassa, joita on haastateltu Zuerst-lehdessä. Vastaavia tarinoita on myös muiden tutkivien journalistien lehdissä.

Varmaankin Venäjä j a Backmann puhuvatkin totta tässä, mutta en viitsi lukea, kun en koskaan kuitenkaan pysty luottamaan heihin.

Minä en luota myöskään siihen, että Venäjä olisi todellinen lännen vastapeluri tässä ja muussakaan asiassa. Minusta Venäjä tuntuu Neuvostoiliiton tavoin olevan suuri petos ja huijjaus. N-liiton synnyttivät amerikkalaiset kätyrit ja se toimi aina ei-venäläisen johdon alaisena a pelasi aina viime kädessä USA:n eliitin pussiin.

Backman on melkoisen varmasti Lännen ja Idän yhteinen viritys, kuten kommarit olivat ja taistolaiset. Koko vasemmisto oli ja on ohjauksessa. Moraali heikkeni, kun kommarit ja vasurit puolustelivat Venäjän kansanmurhia ja rikoksia ja taas porvarit ja oikeisto USA:n ja Israelin. Näin ihmisistä tehdään pikku hiljaa elukoita ja muilla vastaavilla systeemeillä. Yhteisen eliitin johtamina. Vastaavasti kuin ennen on Russian Todayssä Alex Jones jonkinlaisen vastakulttuurin ja vaihtoehdon edustajana muka. Vasemmistoskeidaa vain taas, kuten aina ennenkin. Niin hamoaatonta, että on turvallinen oppositio Jenkkilässä ja joka vielä sotkee päät humpuukilla ja valheilla sekä mädättää siis tällaisella toiminnalla ja typeryyksillä.

Vilho Juntunen

Tuomas!
Mikähän sinun ideologiasi oikein on, sinä tuomitset venäläiset, amerikkalaiset, kapitalistit, kommunistit ja juutalaiset?
Ei taida jäädä enää jäljelle kuin Natsi-Saksan ihannoijat.

Tuomas Hako

Jospa jätettäisiin eri kuppikunnat. Onhan Suomenkin johto suorastaan arkkiroistojen kokoelma, mutta en silti ole lyttäämässä ainakaan joka suhteessa kaikkia suomalaisia. Jospa koetettaisiin totuutta vaihteeksi ja vapautta-sitähän ei natsien Saksassa ollut. Länsimaiden vapaus on nyt paljastunut petokseksi viimeistään 100%. Olisi aika laittaa nuiden kaikkien poppoiden johtajat ja natsit vastuuseen ja pois vallasta.

Vilho Juntunen

Tuomas!
Hyvä mutta mitä sen jälkeen?

Reijo Tossavainen

Nauratti tuo kirjoitustyyli. Ihan kuin Neuvostoliiton aikoina konsanaan. Puuttui vain sulkuihin merkittynä että (taputuksia) tai (runsaista taputuksia).

Aleksi Laine

Pacman-peli on Venäjällä päivitetty Bacman-versioon. Sinä Kreml ohjaa pönäkänpunottavaa ukkoa ympäri maailmaa. Ukko yrittää äärimmäisen kömpelösti syödä maita, jotka se onnistuessaan ulostaa Äiti-Venäjän essun taskuun. Pelin juju on se, että Bacman ei koskaan onnistu, koska kukaan ei edes huomaa hänen yrityksiään ja ne pari jotka huomaavat purskahtavat nauruun tai vetävät säälittä turpaan.

Toinen päivitys on nimeltään "Desantti Bacman". Yksityiskohtia ei ole vielä julkaistu, mutta Venäjän rajojen takana vihollisen mailla siinäkin operoidaan. Suomessa krapulaisen näköinen otus ilmeisesti louksuttaa suutaan niin kauan, että saa jonkun siviilin pakahtumaan raivoon. Ilmeisesti myös naisia raiskataan ja pikkulapsia ammutaan.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Backman on eräänlainen harvinaisuus - uhanalainen lajissaan. Minusta Backman pitäisi julistaa Unescon karvaiseksi maailmanperintökohteeksi.

Juttu on niin, että maailma on täynnä tylsiä ihmisiä. En usko Backmannin olevan sellainen. Mutta riippumattoman uutislehden päätoimittajaa en hänestä välttämättä tekisi. Mutta en tekisi mistään Stubbelostakaan.

En usko Stubbia enää paskankaan vertaa hänen maalaamiensa visioiden jälkeen (euro-darwinismi ja muuta paskaa).

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Akateemisesti meritoitunut mm Helsingin yliopiston dosentti oikeussosiologian tohtori Johan Bäckman on lahjakas ja rikas sekä Venäjään hyvin perehtynyt henkilö.

Hänen sanomia ja kirjoittamia tiukkoja totuuksia voi lukea esimerkiksi tuolta:

http://fi.wikiquote.org/wiki/Johan_B%C3%A4ckman

Bäckman avaa oivasti meidän silmämme katsomaan kaikkea venäläisestä näkökulmasta.

Toimituksen poiminnat